trešdiena, 2013. gada 24. aprīlis

Cūkas sālīšana sāls šķidrumā


Nepieciešams:


  • Cūkas gaļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Ķiploki 

Sālīšana:

Sagatavojam padziļu trauku, kur sālīsies gaļa, tad katram gaļas gabalam ar nazi ieduram vairākās vietās un ieliekam ķiploka pusdaiviņu. Atsevišķi sagatavojam sāls ūdeni, lai noteiktu pareizo sāls daudzumu iesaku izmantot olu, šķīdinam sāli tikmēr kad ola neslīks. Tad pievienojam piparus un pārlejam gaļu, lai nosedzās.
Liesai gaļai jāsālās apmēram 5- 7 dienām
Speķis uzņem sāli daudz straujāk tādēl 3 - 5 dienas
Kad ir iesālījusies - kūpinam!
Labu apetīti!

Arī Jūs sūtiet savas receptes un padomus uz kupinat@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru