Žāvēšana un kūpināšana ir tik populāra, ka par to ir sarakstītas dziesmas un dzejoļi, kas slavina šo tradīciju, tādēļ lai apvienotu visu informāciju un cilvēkus, kuri kūpina un mīl kūpinājumus radījām šo mājas lapu. Būsim priecīgi visiem biedriem, kuri palīdzes citiem ar padomu, ko, kā un kad kūpināt :)
trešdiena, 2013. gada 24. aprīlis
Kūpināts mājas siers (auksti kūpināts)
Pagatavojam mājas sieru (receptes ir pilns internets), tad kad siers ir nostāvējis zem sloga 8 - 10 stundas, ņemam arā un ierīvējam ar smalko sāli un kaltējam cauruvējā 10 - 12 stundas. Pēc tam liekam pagrabā uz 2 - 4 nedēļām, lai nogatavojās. Kad siers ir nogatavojies kūpinām 30 - 40 grādos kūpinātavā 18 - 24 stundas.
Labu apetīti.
P.S. Var pirkt gatavu rituli veikalā un kupināt, bet paša pagatavots siers ir gardāks.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru